7 pravidiel, ako z kurzu získať maximum

8. januára 2019

Ako získať z kurzu angličtiny čo najviac? Použi 7 pravidiel, ktoré sme pre Vás zostavili, na základe našich dvadsaťročných skúsenostiach.

Ako získať z kurzu maximum?

  

  1. Rozhodnite sa, že uspejete!

Už ste sa raz rozhodli? Nevadí! Rozhodnite sa znovu, že do toho pôjdete naplno a získate z kurzu maximum. S takýmto rozhodnutím má človek celkom iný prístup. Chodí včas, pripravený, nevynecháva hodiny, zaujíma sa o druhých, pomáha spolužiakom, jednoducho je tam viac prítomný, ako keď len fyzicky „prichádza” na hodiny. Samozrejme si z kurzu viac odnesie.

 

  1. Snažte sa dostatočne spať a nepite alkohol večer pred kurzom

Keď nie ste dostatočne oddýchnutý alebo dokonca máte opicu a bolí vás hlava, je skoro nemožné sa sústrediť. Váš záujem o život a okolie klesá, nálada rovnako.  Kvôli únave máte pozornosť na sebe a na svojom tele, nie na ľuďoch okolo vás. Vaše schopnosti študovať a čerpať nové informácie sú veľmi zoslabené. Toto naozaj nechcete.

Pre štúdium angličtiny a hocičoho iného platí – čím vyšší je váš záujem a emócia, tým jednoduchšie vám štúdium pôjde.

 

  1. Vôbec sa NEBOJTE ROBIŤ CHYBY!

Chyby sú vaše schody k lepšej angličtine. Každú chybu, ktorú urobíte na hodine, môžeme odhaliť a opraviť. To vás posúva ďalej. Takže na hodine zahoďte strach a obavy, že niečo poviete zle. Učitelia v Best English sú profesionáli, nestane sa , že by sa vám niekto smial alebo nad vami prevracal očami.

 

  1. Píšte DOMÁCE ÚLOHY, sú hlavne pre Vás!

Úlohou si precvičujete nielen písanie, ale získavate aj väčšiu istotu v prebratom učive. Je to taktiež spätná väzba pre učiteľa či ste látku naozaj pochopili a viete, ako ju použiť. Takže šikovný študent, ktorý chce z kurzu získať maximum, chápe, že úlohy píše pre seba, nie pre učiteľa.

 

  1. NEIGNORUJTE SLOVO, alebo symbol, ktorému NEROZUMIETE!

Učenie človeka bude baviť len do doby, pokiaľ mu všetko bude dávať zmysel a pokiaľ je to zrozumiteľné. Akonáhle to začne byť nejasné, zložité, alebo zamotané, začne sa od predmetu odťahovať a možno štúdium aj vzdá. A takéto neporozumenie často začína napríklad len nepochopeným slovom!

Preto sa nebojte pýtať. Naopak. Za každú otázku vás pochválime.

 

  1. Prax, prax, prax!

Ako sa hovorí: „prax robí majstra“. Nikto nemôže byť vo všetkom dobrý, pokiaľ to dostatočne netrénuje. Využite  každú možnosť, kedy môžete angličtinu použiť v bežnom  živote.

Čítajte anglické knižky a počúvajte CD-čka, ktoré si môžete zadarmo požičať v našej knižnici.

Sledujte filmy v anglickom znení s titulkami,

Odoberajte videá z obľúbeného kanálu na Youtube,

Nastavte si profily na sociálnych sieťach do angličtiny atď…

Čím viac sa v bežnom živote obklopíte angličtinou, tým lepšie vám to pôjde a bude vás to viac baviť!

 

  1. Vydržte!

K dosiahnutiu cieľa je dôležitá vytrvalosť. Budeme Vás motivovať, aby ste to s nami vydržali až do cieľa. Niekedy sa cesta môže zdať dlhá, ale verte, že to stojí za to! 🙂 Za pól roka môže váš život vyzerať úplne inak. Môžete si pomôcť sami tým, že si určíte jednotlivé kroky a za každý splnený krok sa odmeníte. Ako napríklad odmeníte sami seba za úspešné absolvovanie ďalšej úrovne? J

„Plynulá angličtina nevyžaduje talent alebo zázrak,  ale vytrvalosť a dostatok praxe!“