7 pravidiel, ako z kurzu získať maximum

17. januára 2018
Ako vyťažiť z kurzu angličtiny čo najviac? Použi 7 pravidiel, ktoré sme pre teba zostavili na základe našich  skúseností v Best English. Použi ich a je zaručené, že budeš so svojim pokrokom spokojný. 

1. Rozhodni sa sám pre seba

Možno sa to zdá hlúpe, najmä ak si sa už rozhodol a možno si dokonca zaplatil kurz… Rozhodni sa znovu pár dní pred kurzom. S takým rozhodnutím má človek iný prístup. Chodí včas, pripravený, nevynecháva hodiny, zaujíma sa, pýta sa = je na hodinách naozaj prítomný.

2. Choď na hodiny odpočinutý 

Keď nie si dosť odpočinutý, alebo máš dokonca opicu, je ťažké sa sústrediť. Tvoj záujem a celková nálada sa vytráca. Pre štúdium čohokoľvek platí – čím vyšší máš záujem, tým ľahšie sa učíš.

3. Neboj sa robiť chyby!

Chyby sú tvoje schody k dobrej angličtine. Každú chybu, ktorú urobíš, môžeme odhaliť a opraviť. To ťa posúva ďalej.

4. Píš si domáce úlohy

Úlohou si nielen precvičuješ písanie, ale získavaš vyššiu istotu v tom, čo sa učíš. Je to i spätná väzba pre učiteľa, či si porozumel a vieš, ako čo používať v reálnom živote.

5. Nikdy nechoď za bod, ktorému nerozumieš!

    Keď sa zbadáš, že niečomu nerozumieš, nikdy nepokračuj. Ak ti učivo nedáva zmysel, spýtaj sa učiteľa. Hneď. Nevieš, čo znamená nejaké slovo? Alebo si nie si istý, či mu dobre rozumieš? Spýtaj sa.
    Učenie človeka baví dovtedy, pokiaľ všetko dáva zmysel.

    6. Prax robí majstra!

    Nikto nemôže byť v čomkoľvek dobrý, pokiaľ to dostatočne netrénuje. Využi akúkoľvek možnosť, kedy môžeš angličtinu využiť v skutočnom živote. Čítaj anglické knihy, počúvaj CD, sleduj filmy v anglickom origináli s titulkami, videá na YouTube, započúvaj sa do anglickej hudby a premýšľaj, o čom pieseň je.

    7. Najdôležitějšie je vytrvať!

    K dosiahnutiu cieľa je dôležitá vytrvalosť. Budeme ťa samozrejme motivovať, aby si vytrval až do cieľa. Svoju motiváciu môžeš ale podporiť aj tým, že si určíš krátkodobé ciele a za každý splnený cieľ sa odmeníš. Už vieš, ako sa odmeníš za úspešné absolvovanie kurzu?

     

    „Plynulá angličtina nevyžaduje talent alebo zázrak, 
     ale vytrvalosť a dostatok praxe.“