PLUSY a MÍNUSY intenzívnej výučby

18. februára 2019

Viete, že v lete môžete urobiť obrovský pokrok v angličtine, bez toho aby ste museli niekam vycestovať na tri mesiace do Anglicka alebo do inej anglicky hovoriacej zeme?

Že sa v intenzívnych kurzoch môžete rýchlo posunúť nielen v písaní, ale predovšetkým v rozprávaní o niekoľko úrovní vyššie?

Počas 1 či 2 týždňov môžete zvládnuť toľko, na čom iní pracujú niekoľko mesiacov či rokov!

Možno si hovoríte, že to by síce bolo pekné, ale že takáto intenzívna výučba musí byť „totálny lievik“, a buď to vaša hlava neprijme alebo, pokiaľ áno, zase to potom všetko zabudnete… Takáto námietka je pochopiteľná, preto sa pozrime, aké sú v skutočnosti PLUSY a MÍNUSY intenzívnej výučby:

Rozhoduje spôsob vyučovania!

Vyššie uvedený názor (že ide o lievik a všetko zase zabudnete) je určite opodstatnený, ak sa učíte jazyk klasickou formou – pomocou učebníc, cvičení, články, šprtanie sa nových slovíčok a záplavy gramatickej teórie až vám z toho ide hlava prasknúť..

Takto bohužiaľ môže vyzerať aj drahý jazykový kurz na Malte, za ktorý zaplatíte aj 1200€ .

Výučba v intenzívnom kurze angličtiny, ale môže vyzerať úplne inak!

Pokiaľ sa učíte praxou  a  skutočne každú vec, ktorú sa naučíte, nové slovíčka i gramatiku, ihneď precvičíte a začleníte do praxe, a nepôjdete ďalej až dokým tá vec nie je naozaj jasná, potom je vysoká intenzita naopak veľkým plusom pre vás! Jazyk sa vám totiž dostane skutočne pod kožu a to, čo sa raz dôkladne naučíte sa oveľa ťažšie zabúda.

Zlá úroveň môže spôsobiť, že sa vaša angličtina zrúti ako domček z kariet!

Zažili ste už niekedy situáciu, kedy ste sedeli na kurze a buď ste sa nudili, alebo ste sa naopak vôbec nechytali? Rozhodne nič príjemného! U intenzívnej výučby treba dať 2x tak veľký pozor na výber správnej úrovne! Ak  zvolíte úroveň, kedy preskočíte veci, ktoré síce poznáte, ale nemáte ich dosť precvičené,  budete sa cítiť prevalcovaný a celá vaša angličtina sa vám môže zrútiť ako domček z kariet…

Pokiaľ ale vyberiete správnu úroveň, kde si najprv vyjasníte používanie všetkých gramatických časov, natrénujete si ich až do bodu, kedy sa z toho cítite naozaj dobre a dokážete ich pohotovo používať a až potom na tom začnete stavať ďalšie zložitejšie typy viet, váš pokrok bude zaručený a naozaj viditeľný. Získate celkovo oveľa väčšiu istotu v angličtine, vaše znalosti budú pevné a zaručene si to všimnete vy a aj ľudia vo vašom okolí.

Ako často rozpráva malé dieťa? 1-2x týždenne?

Toto je zaujímavý fakt. Ľudia si často vyberajú kurzy, ktoré  nie sú časovo náročné , napr. 1-2x týždenne na 1,5hodiny, len preto, že je to pohodlnejšie. Teraz si ale skúste predstaviť malé dieťa, ktoré sa učí svoj rodný jazyk, keby rozprávalo 1x týždenne 1,5 hodiny…  Ako by asi toto dieťa rozprávalo v šiestich rokoch, kedy má nastúpiť do školy? 😉

Je to úplne logické – všetko čo v živote chcete robiť poriadne, treba robiť intenzívne.
Funguje to aj prirodzene – keď sa malé dieťa učí rozprávať, skúša to znova a znova každý deň. Keď ste sa učili chodiť, skúšali ste to každú možnú chvíľku… a keď sa učíte šoférovať, môžete síce šoférovať len 1x za mesiac, ale po určitom čase sa váš spolujazdec začne báť…

Takže záver: intenzívna forma štúdia je efektívnejšia a v skutočnosti veľmi žiadúca!

Ak vás myšlienka intenzívnych kurzov zaujala, môžete si vybrať z intenzívnych kurzov jazykovej školy BEST ENGLISH.

Best English otvára rôzne typy letných intenzívnych kurzov: môžete absolvovať „Anglický týždeň“ – teda celodenný kurz alebo desaťdňový kurzy na cca 4 hodiny denne (doobeda, alebo večer), ktoré zvládnete i popri práci.

Čo získate z intenzívneho kurzu v Best English?

Budete HOVORIŤ, HOVORIŤ, HOVORIŤ po anglicky

Osvojíte si až 350 anglických slov a precvičíte 25 až 30 vetných vzorov (gramatických javov). 

Oprášite si pasívne znalosti a poriadne si ich precvičíte a potom na nich začnete stavať ďalšie nové veci.

Odhalíte a naučíte sa efektívny spôsob, ako sa učiť slovíčka tak, aby ste si ich navždy zapamätali.

Gramatické tvary sa naučíte veľmi ľahkou „bezbolestnou“ formou – tak, aby ste nad nimi nemuseli vôbec premýšľať.

Nebudete robiť gramatické cvičenia z učebnice, namiesto toho budete 70-80% času trénovať komunikáciu a situácie v bežnom živote.

Na konci kurzu sa vaša celková istota v komunikácii výrazne zlepší!

Klienti, ktorí absolvovali intenzívny kurz angličtiny v jazykovej škole Best English, napísali o svojich skúsenostiach:

„Navštívila som už niekoľko kurzov angličtiny, ale žiadny mi nedal to, čo kurz v Best English. Tu som
sa naučila lepšie komunikovať v angličtine a správne používať gramatiku v bežnej konverzácii. Angličtina sa pre mňa stala jednoduchá a lepšie sa v nej orientujem.“ B.N.
  
 „Ďakujem za skvelý týždeň. V živote som nerozprával toľko anglicky ako tento týždeň.“ E.B.
   
„Kurz bol vynikajúci, pomohol mi vo viacerých ohľadoch.  Hlavným prínosom bola možnosť rozprávať sa, a tým získať istotu v konverzácii. Páčilo sa mi podanie gramatiky, hlavne anglických časov, ktoré boli zamerané na každodenné používanie a nie na detaily a výnimky. Za spomenutie stojí pripomenúť, že sa v kurze zozbierala skvelá skupina ľudí s výborným učiteľom.“ R.A.