Knižnica otvorená

8. októbra 2018

Ak si aj ty čítania chtivý študent, tak ťa u nás čaká prekvapenie 🙂 . Pre našich Best English študentov sme pripravili možnosť si bezplatne čítať tak veľa knižiek koľko len chce.

Čítanie po anglicky je dôležité

Čítanie je jedna zo štyroch základných činností jazyka. Ak človek dobre ovláda jazyk, tak vie čítať, písať, počúvať a hovoriť. Je niektorá z týchto činností dôležitejšia? To záleží na tom ako chceš jazyk používať. Väčšina študentov potrebuje hlavne hovoriť a počúvať, no neznamená to, že by sa malo zabúdať aj na čítanie a písanie.

 

Čo čítať

Ak chceš čítať po anglicky tak používaj pravidlo jednoduchosti. Ak si po anglicky ešte nikdy nečítal, tak začni naozaj jednoduchými knihami. Prečítaj ich rýchlo a budeš mať dobrý pocit.

 

Ak ti to ide dobre, posúvaj sa ďalej. Ideálne, ak čítaš niečo čo nazývame „anglické čítanky“. Sú to knižky pre žiakov angličtiny, ktoré popisujú známe príbehy na rôznych úrovniach. Knižky sú značené podľa týchto úrovní (väčšinou 1-5). Vieš si teda prečítať príbeh Titaniku na jednoduchej úrovni alebo svetoznámeho Foresta Gumpa na vyššej úrovni.

 

Tieto knižky sa dajú zohnať v rôznych kníhkupectvách a môžu obsahovať aj CD, kde je príbeh prerozprávaný. A to je úžasné. Môžeš čítať aj počúvať naraz, doma v aute, keď beháš.

 

Ako bude knižnica fungovať?

Aby som povedala pravdu, za požičanie knižky sa bude dávať záloha 10eur (čo je približne cena knižky samotnej). Akonáhle knižku vrátiš, peniažky ti vrátime, alebo si môžeš požičať ďalšiu. Knižku potom bude treba do 14 dní prečítať a vrátiť.

 

Kde sa knižnica nachádza?

Knižnica sa nachádza v priestoroch recepcie, kde sa knižky dajú aj rovno požičať. Stačí prísť v čase kedy je recepcia otvorená (7:00 – 19:00) a požiadať naše pani recepčné, aby ti pomohli. A potom už len čítať a čítať.

 

Aké knižky máme?

Tak to si budeš musieť prísť pozrieť sám J. Chcela som poskytnúť celý zoznam, ale keďže knižky sa budú požičiavať, tak človek nikdy nevie čo bude možné si požičať a čo bude obsadené. Treba si teda zbehnúť do školy a pozrieť sa, čo je aktuálne k dispozícii.

 

Chcel by si prispieť do knižnice?

Máš aj ty doma anglické knižky, ktoré by si rád využil a požičal ju iným ľuďom? Sadá ti na ne prach a druhý krát ich už asi čítať nebudeš? Tak nám ich do Best English prines. My ich označíme tvojim menom a budú sa požičiavať rovnako ako ostatné knižky. Som si istá, že ti niekto za ňu skôr či neskôr poďakuje.

 

P.S. Ak by si potreboval poradiť s výberom úrovne čítanky, tak sa poraď so svojím učiteľom, alebo mi napíš na lenka@bestenglish.sk. Alebo jednoduché pravidlo je, že keď knižku otvoríš na jednej strane sú 2-3 nové slová a gramaticky rozumieš = to je ideálny level pre teba. Knižka by ťa nemala trápiť ale naopak baviť J.

 

Držím ti palce pri čítaní.