7 dôvodov, prečo študovať angličtinu intenzívne

10. decembra 2018

Vedeli ste, že je oveľa efektívnejšie študovať angličtinu intenzívne, namiesto raz alebo dvakrát týždenne?

7 dôvodov, prečo študovať angličtinu intenzívne

1. Váš pokrok je ihneď viditeľný, takže vás to baví
Pri intenzívnom štúdiu robíte rýchly, viditeľný pokrok, ktorý vnímate nielen vy, ale taktiež vaše okolie. Ľudia si to všímajú a je super, keď si napríklad šéf v práci všimne, že ste sa fakt zlepšili v odpovedaní na telefonáty alebo priateľ ocení, ako dokážete navigovať zablúdeného turistu. Prečo je to dôležité? Pretože vás to neskutočne nabíja, máte zo seba skvelý pocit a ste motivovaní 🙂

 

2. Učivo si skutočne zažijete
Pri intenzívnom štúdiu máte šancu si učivo lepšie zažiť, pretože sa k nemu častejšie vraciate. Naopak pri štúdiu raz za týždeň často len spomínate, čo ste to naposledy vlastne preberali.

 

3. Trénujete svoj mozog – naučí sa prepínať do angličtiny
Ľudský mozog je tak trochu leňoch. A čím menej ho namáhate, tým menej sa snaží. Keď ho ale pravidelne a často nútite, aby prepol do angličtiny, myslel v angličtine, postupne sa prestane brániť a časom to zrazu ide skoro samo 🙂

 

4. Lektor u študentov lepšie odhalí problémy a nedostatky
Keď vás učiteľ vidí častejšie, tak vás lepšie pozná, vidí, ako vám to ide, ako reagujete a môže si urobiť kompletnejší obrázok, ako keď chodíte napr. jedenkrát týždenne. Počas týždennej pauzy majú totiž nedostatky tendenciu trochu zapadnúť prachom a skryť sa. Pri intenzívnejšom štúdiu sú očividné a jednoduchšie sa odhalia.

 

5. Rýchlejšie dosiahnete svoj cieľ
Chcete sa učiť angličtinu ďalších päť rokov? Alebo desať? Málokto dokáže udržať svoj zámer tak dlhú dobu. Preto ľudia začínajú s angličtinou znova a znova a znova. Oveľa lepšie je oprieť sa do nej na niekoľko mesiacov, urobiť veľký pokrok, ktorý vás posunie na novú úroveň. Potom ste už schopný ju v živote využívať a stačí si ju používaním len udržiavať a vylepšovať.

 

6. Štúdium je oveľa väčšia zábava
Skúste si spomenúť na nejaký predmet zo školy, ktorý vás nebavil. Robili ste v ňom rýchle pokroky? Pravdepodobne nie. Možno že chyba bola v učiteľovi, že vám to nevedel zaujímavo podať, možno vám učivo dobre nevysvetlil a nedávalo to zmysel, ale každopádne ste na sebe nevideli pokrok.
Keď robíte rýchle pokroky, štúdium vás naozaj baví a na každú lekciu sa tešíte.

 

7. „Practice Makes Perfect“
Precvičovanie robí majstra. Pokiaľ v živote chcete niečo naozaj vedieť, musíte trénovať a musíte to robiť intenzívne. Ak chcem byť dobrým tenistom, musím intenzívne hrať tenis. Ak sa vodič začiatočník chce stať dobrým vodičom, musí veľa jazdiť. Pokiaľ chcete plynule rozprávať anglicky, musíte veľa rozprávať.