Vyspovedali sme nášho nového učiteľa Adriána

22. októbra 2018

Dnes som si pre Vás pripravila niečo výnimočné. Rozhovor s našim novým učiteľom Adriánom. Kto ho poznáte? Ak nepoznáte, nevadí. Dnes Vám ho trochu predstavím.

Ahoj Adrián, práve si u nás v Best English začal učiť. Prečo si sa rozhodol učiť práve pre našu školu. Anglických škôl je veľa.

Z okolia som mal na Best English najlepšie referencie a páčilo sa mi, že máte vlastnú metódu a veľa sa na hodinách rozpráva. Taktiež sa mi páči, že výuka je intenzívna a každá úroveň sa dá zvládnuť za 5 týždňov. Pre mňa ako učiteľa to znamená, že každý mesiac sa môžem poučiť z minulých chýb a byť o niečo lepší 🙂

Čo si robil predtým?
Robil som už všeličo, ale najviac som asi učil hudbu. Okrem angličtiny to je niečo, čomu sa venujem celý život. V podstate hudba je tiež jazyk a podobne sa aj vyučuje 🙂

Bol tréning v Best English nejako namáhavý?
Náročný na energiu, z hľadiska vstrebávania v pohode.

Prečo si sa pustil do vzdelávania?
Pre mňa to začalo celkom náhodne v roku 2010, kedy som prvý krát učil deti na hudobnom tábore. Ich pokroky mi prinášali obrovskú radosť a tak som pri tom zostal. Vždy keď vidím
ako moji žiaci používajú to čo som ich naučil a tešia sa z toho, napĺňa ma to šťastím. Nič viac za tým netreba hľadať 🙂

Máš nejaké záujmy o ktorých by mali tvoji študenti vedieť?
Neviem či by o nich MALI vedieť, ale môžu sa o nich dozvedieť 🙂 hrám na rôzne hudobné nástroje, komponujem, píšem pesničky, rád cestujem a robím videá. Organizujem s kamarátmi aj vlastný hudobný tábor pre mládež s názvom TomorrowBand.

Akých študentov hľadáš ty?
Hľadám študentov, ktorí vedia, že musia hlavne SAMI pracovať na sebe, lebo cudzí jazyk sa nedá naliať do hlavy. Je to drina, za ktorú si budú vďační do konca života a to by si mali uvedomovať a pripomínať.

Prečo angličtina?
Obklopovala ma od kedy som mal asi 4 roky a myslím si, že bez nej by bol môj život oveľa chudobnejší. Jedna vec je dohovoriť sa, druhá vec je rozprávať gramaticky správne a plynulo, vtedy vás cudzinci aj úplne inak vnímajú. Bohatá slovná zásoba mi pomohla viesť skutočne hlboké konverzácie a bez dostatočnej plynulosti s vami ľudia strácajú trpezlivosť. Učenie sa angličtiny je taktiež nekončiaci proces, lebo nikdy nebudeme vedieť všetko. Je dobré ale ísť stále dopredu.

Ďakujem ti veľmi pekne za tvoje odpovede.

Ak by ste vy, naši čitatelia mali na Adriána otázky, tak ho nájdete v Best English na
Grosslingovej 51, alebo email adrian@bestenglish.sk.
Majte sa krásne 🙂